Zware & Lichte Draagarmstellingen

Draagarmstellingen zijn perfect voor het opslaan van zware, langere goederen zoals buismaterialen (koper, ijzer of lood), gipsplaten, houtpakketten en constructieonderdelen. Magazijnplein levert allerlei soorten en maten draagarmstellingen, voor 12.00 uur besteld, morgen in huis! Deze stellingen verschillen ook in draagvermogen. Zo bieden wij lichte draagarmstellingen en zware draagarmstellingen.

Lichte draagarmstellingen


Liggen in uw magazijn, lange lengtes goederen op de grond? Bespaar ruimte door deze lichte goederen in draagarmstellingen op te slaan. Met lange lichte goederen zoals pvc-buizen, lange planken, balken, aluminium profielen of ander licht en lang materiaal. Dan is een lichte draagarmstelling eventueel de uitkomst voor u! Op deze manier kunt u uw goederen overzichtelijk en efficiënt opslaan. Deze draagarmstellingen zijn geschikt voor handmatige belading van de goederen.
Op deze lichte draagarmstellingen kan eenvoudig een afrolbeveiliging worden geplaatst. Op deze manier kunnen u en uw werknemers veilig werken in het magazijn. Onze draagarmstellingen hebben hoogte van 2 á 2,5 meter, hebben draagarmen van 500, 600 of 700 mm en hebben een draagvermogen van maximaal 200 kg per arm.
Voor de iets zwaardere goederen bieden wij u ook medium draagarmstellingen. Ook deze draagarmstellingen zijn geschikt voor het handmatig beladen van de stellingen. Deze stellingen worden standaard geleverd met een hoogte van 2,5 of 3 meter. Daarbij hebben de draagarmen een lengte van 600 of 800 mm. Deze hebben een draagvermogen van 480 en 360 kg.

lichte draagarmstellingen

Zware Draagarmstellingen


Onze zware draagarmstellingen zijn geschikt voor het opslaan van zware goederen. Bij zware goederen kunt u denken aan:

  • Buisprofielen
  • Balkstaal
  • Houtpakketten
  • Constructieonderdelen


De zware draagarmstellingen zijn uitermate geschikt om mechanisch beladen te worden. De zware draagarmstellingen worden standaard geleverd met een hoogte van 4 of 5 meter. De draagarmen zijn 1200 mm lang en hebben een draagvermogen van 650 kg per arm.

zware draagarmstellingen

Draagarmstellingen met inhaakverbinding


Beschadigingen aan magazijnstellingen zijn natuurlijk nooit wenselijk in de praktijk. Niet alleen kost het vervangen van beschadigde onderdelen veel geld, maar ook vanuit veiligheidsoogpunt zijn beschadigingen niet wenselijk. Dit komt door het bezwijkingsrisico dat aanzienlijk verhoogd wordt. Het beschadigen van stellingen ontstaat vaak doordat er foutieve handelingen worden verricht met bijvoorbeeld een heftruck of zijlader. Ons BR inhaaksysteem speelt in op deze beschadigingen.
Er zijn twee situaties waar ons BR inhaaksysteem zijn werk doet. Allereerst kan de draagarm in de verkeerde richting belast worden. De arm raakt niet beschadigd doordat de arm d.m.v. het inhaaksysteem naar links en naar rechts kan bewegen. Daarnaast kan het voorkomen dat een lepel van de heftruck blijft steken in de draagarm. Om beschadigingen te voorkomen kan de draagarm omhoog bewegen, zo krijgt de heftruck meer bewegingsvrijheid en wordt er schade voorkomen.
Om te bepalen welke kant de draagarm moet bewegen na een botsing, is er een stootgeleider geïnstalleerd in de draagarm. Deze geleider kan de draagarm omhoog en naar links en rechts laten bewegen. Naast de inhaakverbinding wordt er met de staanders uitsluitend gebruik gemaakt van robuust warmgewalst staal. Zo kunnen wij een product garanderen van de hoogste duurzaamheid en gebruikersgemak.

De voordelen van onze draagarmstellingen met inhaakverbinding

  • Langere levensduur
  • Hoge veiligheid
  • Beschadigingen aan verbinding tussen staander en draagarm worden voorkomen.
  • Snelle montage
  • De stellingen zijn beter te ontwerpen naar klantvraag.

 

Advies op maat!


Heeft u vragen over de inrichting van uw magazijn? Onze professionals geven u graag advies op maat. Blijkt dat draagarmstellingen niet de geschikte oplossing zijn voor u, dan gaan wij graag samen met u kijken naar de juiste oplossing. Het kan zijn dat bijvoorbeeld een grootvakstelling, bakkenstelling of legbordstelling beter bij uw situatie past.
Wij geven eerlijk advies op maat! Neem eenvoudig contact met ons op voor meer informatie!