Bandenstellingen

Wat zijn bandenstellingen?

Bandenstellingen zijn speciaal ontworpen rekken die worden gebruikt om autobanden op te slaan. Ze bieden een gestructureerde en ruimtebesparende oplossing voor het opslaan van verschillende soorten banden, of het nu gaat om zomerbanden, winterbanden, vrachtwagenbanden of zelfs fietsbanden. Deze stellingen zijn vaak verstelbaar en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw magazijn.

Voordelen van bandenstellingen

Of u nu een garage runt of een magazijn beheert waarin autobanden moeten worden opgeslagen, een bandenstelling is een onmisbaar hulpmiddel. Bij Magazijnplein bieden we bandenrekken in diverse afmetingen, evenals compacte bandenwagens op wieltjes. Of u nu een bedrijfseigenaar bent of een particulier, wij staan klaar om u te voorzien van het ideale bandenrek of een handige bandenwagen. Dit stelt u in staat om moeiteloos uw zomer- en winterbanden in uw garage of schuur op te bergen en indien nodig zelf te monteren, wat u weer een trip naar de autogarage bespaart.

Ons aanbod aan bandenstellingen

Bij Magazijnplein heeft u de flexibiliteit om uw bandenstelling op maat samen te stellen of te kiezen uit onze kant-en-klare nieuwe voordeelrijen. Of u nu specifieke eisen heeft voor uw opslagruimte of op zoek bent naar een snelle oplossing, wij bieden beide opties. Met de mogelijkheid om uw eigen bandenstelling te configureren, kunt u de indeling, afmetingen en specificaties aanpassen aan uw unieke behoeften. Aan de andere kant bieden onze kant-en-klare voordeelrijen een handige en kosteneffectieve oplossing voor wie snel en efficiënt autobanden wil opslaan.

Toepassingen van bandenstellingen

Hoewel bandenstellingen zijn ontworpen met het oog op autobanden, zijn ze ook geschikt voor andere toepassingen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Opslag van industriële materialen: naast autobanden kunnen bandenstellingen worden gebruikt voor de opslag van andere industriële materialen, zoals buizen, kabels, en meer. 

 • Detailhandel: autogarages en bandenwinkels gebruiken vaak bandenstellingen om hun voorraad georganiseerd te houden en klanten snel te bedienen.

 • Opslag van seizoensgebonden items: bandenstellingen kunnen ook worden gebruikt voor de opslag van seizoensgebonden items in magazijnen, zoals kerstversieringen of zomermeubilair.

Belangrijkste kenmerken van een bandenstelling

Bij het overwegen van de aanschaf van bandenstellingen is het belangrijk om rekening te houden met enkele essentiële kenmerken:

 • Verstelbaarheid: zorg ervoor dat de stellingen verstelbaar zijn, zodat u ze kunt aanpassen aan verschillende bandmaten.

 • Laadcapaciteit: controleer de maximale laadcapaciteit van de stellingen om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor uw behoeften.

 • Materiaal: kies stellingen gemaakt van hoogwaardig materiaal, zoals staal, voor maximale duurzaamheid.

Nedcon dealer

Waarom een bandenstelling van Magazijnplein?

Bij Magazijnplein staan we altijd garant voor topkwaliteit, en dat geldt ook voor onze bandenrekken. We begrijpen het belang van moeiteloze autobandenopslag, en daarom bieden we een scala aan opties voor uw behoeften. Ons assortiment omvat zowel medium duty bandenstellingen als heavy duty bandenopslagrekken. Voor wie veel autobanden moet opslaan, is er ook het grootvak bandenopslagsysteem beschikbaar. Wat uw keuze ook mag zijn, onze bandenrekken zijn eenvoudig te monteren, hebben een lange levensduur en zorgen ervoor dat uw banden hun optimale vorm behouden. Ontdek het gemak van hoogwaardige autobandenopslag bij Magazijnplein.

Hoe bandenstellingen te installeren en onderhouden

Nu u meer weet over de voordelen en toepassingen van bandenstellingen, laten we eens kijken naar het installatie- en onderhoudsproces:

Installatie

 1. Ruimtevoorbereiding: zorg ervoor dat de ruimte waar u de bandenstellingen wilt plaatsen, schoon en vrij is van obstakels.

 2. Montage: volg nauwkeurig de montage-instructies die bij de stellingen zijn geleverd. Zorg ervoor dat ze stevig en veilig zijn gemonteerd.

 3. Belastingverdeling: verdeel het gewicht gelijkmatig over de stellingen om overbelasting te voorkomen.

Onderhoud

 1. Regelmatige inspectie: Controleer regelmatig de staat van de stellingen om eventuele beschadigingen of problemen tijdig te identificeren.

 2. Schoonmaak: Houd de stellingen schoon en vrij van vuil en stof om de levensduur te verlengen.

 3. Veiligheid: Zorg ervoor dat uw magazijnmedewerkers bekend zijn met de veiligheidsvoorschriften met betrekking tot de bandenstellingen en zorg voor training indien nodig.

Bestel je bandenstelling bij Magazijnplein!

Klaar om uw magazijnopslag naar een hoger niveau te tillen met bandenstellingen? Ontdek meer over de mogelijkheden en voordelen van deze efficiënte magazijnstellingen op Magazijnplein. Neem vandaag nog actie om uw magazijnruimte te optimaliseren en te profiteren van georganiseerde, ruimtebesparende opslag. Voor deskundig advies en op maat gemaakte oplossingen voor uw magazijninrichting kunt u terecht bij ons vakkundige personeel.