Entresolvloeren

Entresolvloeren, ook bekend als verdiepingsvloeren, worden klant specifiek geproduceerd en kunnen vrijstaand zijn, of rusten op een door ons geleverde stellingsysteem. Voor de vloer kan worden gekozen uit spaanplaat met bijvoorbeeld witte plafond zijde en eventueel bewerkte loopzijde of stalen roosters of kunststof panelen.

Vloeren zijn te bereiken met trappen in stalen en houten uitvoeringen of een combinatie van de twee en worden waar nodig voorzien van balustrade. Voor het afzetten van pallets kan de balustrade worden onderbroken voor een beveiligde afzetplaats.

Een entresolvloer is een lichte, demontabele constructie die de netto werkruimte van een pand vergroot. De vloerafwerking bestaat uit verschillende types hout of roosters. Personen betreden de vloer door middel van een trap (35, 45 of 50 graden). Goederen en pallets kunnen op de vloer geplaatst worden met een heftruck. Om dit veilig te laten verlopen, bestaan er vier verschillende palletverwerking systemen. Zo is er de mogelijkheid tot plaatsing van een kantelhek. Dit systeem is speciaal ontworpen vanuit preventief oogpunt. Door dit systeem is het mogelijk om pallets efficiënt te laden en te lossen. Dit zorgt er voor dat werknemers zorgeloos kunnen werken op de entresolvloeren.


Voor de bouw van een entresolvloer moet er altijd een bouwvergunning bij de gemeente aangevraagd worden. Dit geldt zowel voor losstaande entresolvloeren als voor magazijnstellingen met een entresolvloer.

Meer informatie over onze entresolvloeren? Bel tijdens kantooruren voor deskundig & persoonlijk advies: 0546 633707

Nedcon dealer

Entresolvloer montage door Magazijnplein

Een entresolvloer is een lichte, demontabele constructie die de netto werkruimte van een pand vergroot. De entresolvloer werkt als het ware als een ‘tussenvloer’ tussen twee etages. Dit is vaak veiliger voor uw medewerkers dan het plaatsen van erg hoge stellingen. Vooral gezien de balustrade. De entresolvloer van hout, kunststof panelen of roosters wordt vrijstaand geplaatst of rusten op door ons geleverde stellingsystemen. De tussenvloer geeft u daardoor de mogelijkheid om in de hoogte van u magazijn te werken. Onze monteurs helpen u graag verder bij het monteren van uw tussenverdieping. 

Entresolvloeren zijn te bereiken met trappen in stalen en/of houten uitvoering. De trappen van 35, 40 of 50 graden worden waar nodig voorzien van balustrades. Door een kantelhek te plaatsen kunnen goederen en pallets op de vloer geplaatst worden met een heftruck. Dit systeem is speciaal ontworpen om pallets efficiënt te laden en lossen, zonder gevaar voor werknemers. Werken op hoogte? Lees onze veiligheidstips!

Voor een entresolvloer kan een keuze worden gemaakt uit:

  • Een spaanplaat met bijvoorbeeld witte plafond zijde en eventueel bewerkte loopzijde;
  • Stalen roosters;
  • Kunststof panelen.

Entresolvloer onderdelen 

Onderdelen en accessoires van entresolvloeren spelen een cruciale rol in het optimaliseren van de functionaliteit en veiligheid van deze constructies. Belangrijke componenten zoals staanders en dragers vormen de basis van de vloer, waarbij deze ondersteuning bieden voor het draagvermogen. Vloerplaten, vaak gemaakt van duurzaam, drukbestendig materiaal zoals hout of staal, zorgen voor een stabiel en egaal oppervlak. Veiligheidsaspecten worden verzekerd door de installatie van stevig leuningwerk en traphekken rond de entresolvloer, wat het risico op vallen minimaliseert. Toegankelijkheid wordt verbeterd met de toevoeging van trappen en indien nodig, goederenliften, wat het transporteren van goederen naar en van de entresolvloer vergemakkelijkt. Andere accessoires, zoals schuif- of roldeuren, palletopzetplaatsen en veiligheidsnetten, kunnen worden toegevoegd voor een betere organisatie en bescherming van goederen. Al deze onderdelen en accessoires zijn essentieel voor het creëren van een veilige, efficiënte en gebruiksvriendelijke entresolvloer die aan alle specifieke behoeften van een magazijn of bedrijfsruimte voldoet.

De voordelen van een entresolvloer

Binnen Magazijnplein leggen we de focus op optimale efficiëntie, doelmatigheid en de veiligheid van werknemers. Onze entresolvloeren dragen hieraan bij, maar dat is niet alles. De entresolvloeren van Magazijnplein:

  • Extra opslagruimte: je verdubbelt uw magazijnruimte gemakkelijk;
  • Zijn uitbreidbaar;
  • Zijn verplaatsbaar;
  • Bieden snel extra ruimte; 
  • Zijn financieel interessanter dan gehele nieuwbouw;
  • Helpen uw ruimte efficiënt benutten.

Een entresolvloer op maat

Een entresolvloer op maat van Magazijnplein is een ideale oplossing voor magazijnen en bedrijfsruimten die hun ruimte efficiënter willen benutten. Deze op maat gemaakte tussenvloeren zijn specifiek ontworpen om naadloos aan te sluiten bij de unieke afmetingen, belastingvereisten en specifieke behoeften van elk magazijn. Magazijnplein zorgt ervoor dat elke entresol vervaardigd wordt met hoogwaardige materialen, wat resulteert in een duurzame constructie. Dankzij de flexibele ontwerpmogelijkheden kunnen klanten kiezen voor aanvullende opties zoals trappen, leuningen en laadzones, die volledig geïntegreerd worden in het ontwerp. Deze persoonlijke benadering verzekert niet alleen een maximale ruimte-efficiëntie, maar zorgt ook voor een veilige en toegankelijke omgeving. Met de entresolvloeren van Magazijnplein kunnen bedrijven hun opslagcapaciteit aanzienlijk vergroten zonder de noodzaak voor uitgebreide verbouwingen of verhuizingen.

Gebruikte en nieuwe entresolvloeren laten installeren

ben u op zoek naar een gebruikte of nieuwe entresolvloer? U kunt ons inzetten om uw magazijn efficiënt in te richten, de entresolvloer te installeren of voor advies. Vraag direct een offerte aan of laat u telefonisch of via de mail informeren door onze experts. Wij helpen u graag verder bij al uw vragen.

Entresolvloeren