Kunststof stapelbakken

Kunststof stapelbakken of kratten, zijn onmisbaar in veel industrieën, vooral in magazijnen en werkplaatsen. Ze zijn ideaal voor het opbergen van kleine onderdelen, gereedschappen en andere materialen. Een van de grootste voordelen van deze bakken is hun veelzijdigheid. Of u nu kleine onderdelen zoals schroeven of grotere voorwerpen zoals gasflessen moet opslaan, er is altijd een kunststof magazijnbak die aan uw behoeften voldoet.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Magazijnbak MP 6 Blauw 434x264x168mm
  € 7,56 € 6,25
 2. Magazijnbak MP 4 Blauw 304x184x129mm
  € 3,39 € 2,80
 3. Magazijnbak MP 5 Blauw 368x219x148mm
  € 5,02 € 4,15
 4. Magazijnbak MP 2 Blauw 204x128x96mm
  € 1,63 € 1,35
 5. Magazijnbak MP 3 Blauw 255x148x114mm
  € 2,12 € 1,75
per pagina
Nedcon dealer

Opslaggemak en efficiëntie

Het gebruik van kunststof stapelkratten vergroot niet alleen de opslagcapaciteit maar verbetert ook de efficiëntie en het overzicht in een magazijn. Door hun stapelbare aard nemen ze minimale ruimte in beslag en zorgen ze voor een ordelijke opslag. De stabiliteit en de verstevigende hoekstructuren van deze bakken maken het mogelijk ze hoog te stapelen, zelfs onder zware belasting. Dit is vooral handig in ruimtes met beperkte vloeroppervlakte.

Variëteit in maten en toepassingen

Kunststof stapelbakken komen in diverse maten en vormen, waardoor ze voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Van magazijnbakken voor bulkopslag tot kleinere bakken voor fijne materialen, de variëteit is enorm. Bedrijven kunnen kiezen uit verschillende opties, afhankelijk van hun specifieke behoeften en beschikbare ruimte.

Duurzaamheid en lange levensduur

Een ander belangrijk kenmerk van kunststof stapelbakken is hun duurzaamheid. Ze zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals PP (polypropyleen) of PE (polyethyleen), die zorgen voor een lange levensduur en weerstand tegen slijtage. Dit maakt ze een kosteneffectieve opslagoplossing op de lange termijn.

Toepassing in verschillende Industrieën

Kunststof stapelbakken zijn niet alleen beperkt tot magazijnen. Ze vinden hun toepassing in diverse sectoren zoals detailhandel, waar ze kunnen worden gebruikt voor productweergave, of in werkplaatsen voor het organiseren van gereedschap en materialen. Hun flexibiliteit maakt ze een waardevolle toevoeging aan elke bedrijfsomgeving.

Het kiezen van de juiste kunststof stapelbak

Wanneer u besluit kunststof stapelbakken aan te schaffen, is het belangrijk om de juiste soort voor uw specifieke behoeften te kiezen. Hier zijn enkele factoren om rekening mee te houden:

Afmetingen en draagvermogen

De grootte van de bakken moet afgestemd zijn op de materialen die u wilt opslaan. Voor zwaardere items zijn grotere bakken met een hoger draagvermogen essentieel. Magazijnplein biedt een breed scala aan afmetingen, waaronder bakken in Euronorm afmetingen, wat zorgt voor compatibiliteit en efficiëntie.

Materiaalkeuze

Kies voor materialen die bestand zijn tegen de omstandigheden in uw magazijn of werkplaats. Polypropyleen en polyethyleen zijn populaire keuzes vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen chemische stoffen en impact.

De Impact van Kunststof Stapelbakken op Werkplekorganisatie

Efficiënte organisatie is cruciaal in elk magazijn of werkplaats. Kunststof stapelbakken spelen hier een sleutelrol:

Ruimtebesparing

Door de stapelbare aard besparen deze bakken veel ruimte. Dit is vooral nuttig in magazijnen waar de vloeroppervlakte optimaal benut moet worden.

Verbeterde Toegankelijkheid en Overzicht

Het gebruik van open stapelbakken verbetert de toegankelijkheid van materialen. Door materialen systematisch te organiseren, kunnen werknemers snel vinden wat ze nodig hebben, wat de efficiëntie ten goede komt.

kunststof bakken in combinatie met stellingen

Een naadloze integratie met magazijnstellingen zoals legbordstellingen en grootvakstellingen maakt kunststof stapelbakken een flexibele en effectieve oplossing voor magazijnopslag.

Tips voor onderhoud en maximale Levensduur

Om de maximale levensduur van uw kunststof stapelbakken te waarborgen, zijn hier enkele onderhoudstips:

Regelmatige reiniging

Houd uw stapelbakken schoon om ze in goede staat te houden. Dit is vooral belangrijk als ze worden gebruikt voor levensmiddelen of in schone omgevingen.

Juist gebruik

Overbelast de bakken niet en gebruik ze conform hun specificaties om vroegtijdige slijtage te voorkomen.

De waarde van kunststof Stapelbakken

Kunststof stapelbakken zijn een essentieel hulpmiddel in de moderne opslag- en organisatiepraktijken. Van het verbeteren van de efficiëntie in magazijnen tot het ondersteunen van een duurzame bedrijfsvoering, hun impact is aanzienlijk en veelzijdig.

Belangrijkste voordelen van kunststof stapelbakken

 1. Veelzijdigheid en aanpassingsvermogen: geschikt voor een breed scala aan toepassingen en industrieën.
 2. Ruimtebesparing en organisatie: ze helpen bij het maximaliseren van de opslagcapaciteit en verbeteren de toegankelijkheid van materialen.
 3. Duurzaamheid: gemaakt van stevige, langdurige materialen die bijdragen aan een lagere ecologische voetafdruk.
 4. Kostenbesparing: door hun duurzaamheid en veelzijdigheid, besparen ze kosten op de lange termijn.

Bestel je kunststof stapelbakken bij Magazijnplein

Kunststof stapelbakken zijn meer dan alleen opslagcontainers; ze zijn een integraal onderdeel van een efficiënt, georganiseerd en duurzaam magazijnbeheer. Hun aanpasbaarheid, duurzaamheid, en kostenbesparende eigenschappen maken ze tot een slimme keuze voor elk bedrijf dat streeft naar optimalisatie van hun opslagruimtes.