5 tips om uw magazijn te verbeteren

Iedere ondernemer met een magazijn staat voor dezelfde uitdaging. Namelijk het zo efficiënt mogelijk inrichten van dit magazijn. Er zijn zeer veel aspecten van invloed bij het optimaal benutten van uw magazijn.
Wij van Magazijnplein helpen u graag een eind op weg. Wij geven u vijf aandachtspunten, waar u op moet letten bij de inrichting van uw magazijn.

    1. Routering, uit het onderzoek is gebleken dat medewerkers niet de kortste en meest efficiëntste route nemen in het magazijn. Zo blijkt dat heftrucks maar 60% van de tijd met lading op hun vorken rijden.

 

    1. Voorraadbeheer: niet altijd zijn de juiste artikelen en aantallen op voorraad. Daarnaast klopt de voorraadwaarde ten opzichte van de omzet niet. In veel gevallen is de voorraadwaarde veel te hoog.
    1. Gebrek aan Flexibiliteit medewerkers: medewerkers kunnen vaak niet op flexibele uren worden ingezet. Zo krijgen bedrijven 60 tot 80 procent van de bestellingen 2 á 3 uur voor sluitingstijd binnen. De werknemers werken echter op vaste werktijden en worden dus niet optimaal ingezet.

 

    1. Batchen: er is bijna geen sprake van order samenvoeging. Dit gebeurd zelfs niet als een order bestaat uit artikelen met een gering aantal orderregels of unieke artikelen.

 

  1. Ordering in het magazijn: vaak liggen artikelen niet op de juiste manier in het magazijn. Zo kan er onderscheid worden gemaakt in snel en langzaam lopende goederen. Vaak krijgen artikelen een plaats in het magazijn en dat wordt vervolgens niet meer gewijzigd. Ook al verandert de vraag op de markt.Wilt u ondersteuning bij het her-inrichten van uw magazijn? Wij denken graag met u mee. Neem eenvoudig contact met ons op via: 0546 633 707 | info@magazijnplein.nl.