Onderdelen en accessoires

Bestel nu bij Magazijnplein alle Nedcon legbordstelling onderdelen & accessoires los. Zo kunt u uw legbordstelling configuraties aanvullen, of beschadigde onderdelen vervangen, zoals legborden, clips, schoorsets of staanders / frames.


Omdat u kiest voor Nedcon, een topmerk, behoudt deze na aanschaf een hoge restwaarde. Een bijkomend voordeel is dat er gedurende lange periode onderdelen of aanvullingen te bestellen zijn. Het systeem is eenvoudig uit te breiden door de modulaire opbouw.

Nedcon legbordstellingen bieden een modulaire en voordelige oplossing voor opslag van kleine goederen, en is een ideale basis voor orderpicking en onderdelenmagazijnen.
Alle legbordstelling onderdelen zijn uit voorraad leverbaar. Voor 12:00 besteld, volgende werkdag in huis*.


Bestel nu direct in onze webshop, of bel tijdens kantooruren voor deskundig & persoonlijk advies: 0546 633707

Nedcon dealer

Het belang van onderdelen voor legbordstellingen

De doeltreffendheid van een legbordstelling hangt sterk af van de kwaliteit en de beschikbaarheid van haar onderdelen. Deze onderdelen, zoals frames, legborden, en clips, zijn essentieel voor de stabiliteit, veiligheid en aanpasbaarheid van de stelling. Een goed onderhouden legbordstelling met kwaliteitsonderdelen zorgt voor een veilige opslagomgeving en verhoogt de efficiëntie van de magazijnoperaties.

 

Alle onderdelen van legbordstellingen

 • Frames: De ruggengraat van elke stelling.
 • Legborden: Bieden het eigenlijke opslagoppervlak.
 • Clips: Zorgen voor de bevestiging en stabiliteit van de legborden.
 • Schoorsets: Verbetert de structurele integriteit.
 • Verdeelschotten: Helpen bij het scheiden en organiseren van goederen.

 

losse onderdelen met ieder zijn eigen belangrijke rol

Elk type onderdeel van een legbordstelling heeft zijn eigen rol en belang. Bijvoorbeeld, schoorsets zijn cruciaal voor de structurele stevigheid, terwijl verdeelschotten helpen bij het efficiënt indelen van de opslagruimte. Het kiezen van de juiste onderdelen is essentieel voor het samenstellen van een legbordstelling die aan specifieke behoeften voldoet.

 

Aanschaf en installatie van legbordstelling onderdelen

Kiezen van de juiste Onderdelen

Het selecteren van de juiste legbordstelling onderdelen is van vitaal belang voor het opzetten van een functioneel en veilig magazijn. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals het gewicht van de opgeslagen goederen, de afmetingen van de items, en de beschikbare ruimte. Bij Magazijnplein kunt u zelf uw legbordstelling samenstellen om de ideale maatwerk oplossing voor u te creëren naar uw wens.

Checklist voor het kopen van uw onderdelen:

 1. Bepaal de afmetingen van de opgeslagen goederen.
 2. Overweeg de maximale belasting per legbord.
 3. Kies materialen die geschikt zijn voor uw goederen (bijv. metaal, hout).
 4. Zorg voor compatibiliteit tussen verschillende onderdelen.

Installatie en onderhoud

Een correcte installatie van legbordstelling onderdelen is cruciaal voor de veiligheid in het magazijn. Magazijnplein is er om u compleet te ontzorgen in dit proces. Na het plaatsen helpen wij met regelmatig onderhoud en inspecties, die noodzakelijk om de veiligheid van de stellingen te waarborgen. Beschadigde of versleten onderdelen moeten tijdig vervangen worden om ongevallen te voorkomen.

 

Voordelen van kwalitatieve legbordstelling onderdelen

Duurzaamheid en Veiligheid

Kwalitatieve onderdelen voor legbordstellingen garanderen een langere levensduur en verhogen de veiligheid in het magazijn. Sterke en duurzame materialen zoals hoogwaardig staal kunnen zware lasten dragen zonder te buigen of te breken. Dit minimaliseert het risico op instorten en beschermt zowel de goederen als het personeel.

Kostenbesparing op Lange Termijn

Hoewel de initiële investering in hoogwaardige onderdelen hoger kan zijn, leidt dit op lange termijn tot kostenbesparingen. Duurzame onderdelen vereisen minder vervanging en onderhoud, wat resulteert in lagere operationele kosten en minder operationele onderbrekingen.

 

Optimalisatie van opslagruimte met aangepaste legbordstelling onderdelen

Een van de grootste voordelen van het gebruik van legbordstellingen is de mogelijkheid om de beschikbare opslagruimte te maximaliseren. Door gebruik te maken van onderdelen zoals verstelbare legborden en verdeelschotten, kunnen magazijnbeheerders hun ruimte efficiënter indelen. Dit zorgt voor een betere organisatie en toegankelijkheid van de opgeslagen goederen, wat essentieel is voor een snelle en effectieve operatie.

Tips voor ruimteoptimalisatie:

 • Gebruik verdeelschotten voor een duidelijke scheiding van goederen.
 • Pas de hoogte van legborden aan op basis van de grootte van de items.
 • Overweeg het gebruik van meerdere niveaus om verticale ruimte te benutten.

 

Kan ik legbordstelling onderdelen aanvullen of vervangen?

De legbordstellingen van Nedcon zijn modulair gebouwd. Dat betekent dat ze gemakkelijk uit te breiden zijn, maar ook dat bij schade bepaalde onderdelen vervangen kunnen worden. 

1. Bepaal welke onderdelen vervanging nodig hebben of u extra nodig heeft voor een uitbreiding;

2. Bestel de onderdelen in onze webshop;

3. U heeft de onderdelen, mits voor 12.00 u. besteld, morgen al in huis!

De modulariteit van legbordstellingen biedt de flexibiliteit om het opslagsysteem aan te passen aan veranderende bedrijfsbehoeften. Met gemakkelijk te vervangen onderdelen, kunnen magazijnen snel reageren op veranderingen in productassortiment of opslagvereisten.

 

Koop uw losse legbordstelling onderdelen bij Magazijnplein!

Legbordstelling onderdelen spelen een essentiële rol in het creëren van een efficiënt, veilig en aanpasbaar magazijn. Van de keuze voor de juiste onderdelen tot aan de installatie en het onderhoud, elk aspect draagt bij aan de algehele functionaliteit van de magazijninrichting. Wij zijn er voor u om u te begeleiden in het gehele proces, van het kiezen tot de juiste producten tot aan de complete installatie en onderhoud van uw stelling. Of u nu kiest voor nieuwe legbordstellingen of kiest voor legbordstellingen die al eerder gebruikt zijn, Magazijnplein heeft het complete aanbod waar u naar op zoek bent. 

Heeft u vragen over het vervangen van onderdelen van uw legbordstelling of een andere magazijnstellingen? Of wilt u uitbouwen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij helpen graag bij vragen en staan klaar met advies. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen wij u verder. 

Onderdelen en accessoires