Palletstelling onderdelen

Bestel nu bij Magazijnplein alle Nedcon palletstelling onderdelen & accessoires los. Zo kunt u uw palletstelling configuraties aanvullen, of beschadigde onderdelen vervangen, zoals Nedcon palletstelling frames, borgpennen of liggersets.


Onze Nedcon palletstellingen zijn modulair opgebouwd waardoor ze eenvoudig uitgebreid kunnen worden. Ook kunnen de palletstellingen gecombineerd worden met inrij-,doorrol-, of grootvak-, legbordstellingen. Omdat u kiest voor Nedcon, een topmerk, behoudt deze na aanschaf een hoge restwaarde, en zullen er gedurende lange periode onderdelen of aanvullingen te bestellen zijn.


Bestel nu direct in onze webshop, of bel tijdens kantooruren voor deskundig & persoonlijk advies: 0546 633707

Nedcon dealer

Welke soort palletstelling onderdelen leveren wij?

Frames: het Fundament van elke palletstelling

Frames vormen het skelet van een palletstelling en zijn cruciaal voor de algehele structuur en stabiliteit. Deze verticale elementen bepalen de hoogte en diepte van de stelling en zijn de basis waarop liggers en andere componenten worden bevestigd. Bij het kiezen van frames is het van essentieel belang om rekening te houden met de maximale belastingsvereisten en de configuratie van het magazijn. Duurzame en goed ontworpen frames zorgen voor een stevige basis en verhogen de veiligheid en efficiëntie in het magazijn.

Borgpennen: onmisbaar voor veilige verbindingen

Borgpennen zijn kleine, maar uiterst belangrijke onderdelen die worden gebruikt om de liggers veilig aan de frames van de palletstellingen te bevestigen. Ze voorkomen dat de liggers verschuiven of per ongeluk losraken, wat essentieel is voor de veiligheid in het magazijn. Regelmatige inspectie en vervanging van borgpennen zijn noodzakelijk om de integriteit van de palletstellingen te behouden, vooral in omgevingen met veel beweging of trillingen.

Vulplaten: voor hoogteverschillen van uw palletstelling

Vulplaten zijn ontworpen om kleine hoogteverschillen of oneffenheden in de vloer op te vangen, waardoor een stabiele en nivellerende basis voor de palletstellingen wordt gecreëerd. Deze aanpassingen zijn belangrijk voor het waarborgen van een rechte en veilige stelling, vooral in oudere gebouwen of op ongelijke vloeren. Door vulplaten te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat uw stellingen optimaal gepositioneerd en uitgelijnd zijn.

Diepteliggers: aanpassen aan diverse opslagbehoeften

Diepteliggers zijn speciale componenten die gebruikt worden om de diepte van opslagniveaus in een palletstelling aan te passen. Ze zijn bijzonder handig in situaties waar standaard liggerlengtes niet voldoen aan de specifieke opslagvereisten. Door het gebruik van diepteliggers kunnen magazijnen flexibeler omgaan met verschillende palletformaten en goederen, wat resulteert in een efficiënter ruimtegebruik en betere toegankelijkheid.

Draadroosters: het veiligheidsnet voor uw palletstellingen

Draadroosters spelen een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid binnen magazijnen. Ze worden geplaatst tussen de liggers van palletstellingen en bieden een stevige ondergrond voor opgeslagen goederen. Deze roosters voorkomen dat items door de stellingen heen vallen, wat niet alleen de veiligheid van werknemers ten goede komt, maar ook de goederen zelf beschermt tegen mogelijke schade.

Een van de belangrijkste voordelen van draadroosters is hun veelzijdigheid. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en draagvermogens, waardoor ze geschikt zijn voor diverse soorten goederen, van lichte dozen tot zwaardere materialen. Daarnaast zorgen draadroosters voor een betere zichtbaarheid en luchtcirculatie rondom de opgeslagen items, wat vooral voordelig is voor bederfelijke waren of goederen die gevoelig zijn voor vocht. 

Ligger sets: de ruggengraat van palletstellingen

Ligger sets vormen de basis van elke palletstelling en zijn essentieel voor het creëren van opslagniveaus binnen de stellingen. Deze horizontale balken bieden de ondersteuning waarop de pallets en andere opslageenheden rusten. Het kiezen van de juiste ligger sets is van groot belang, aangezien ze direct de draagkracht en stabiliteit van de palletstellingen bepalen.

Bij het selecteren van ligger sets moet rekening worden gehouden met factoren zoals de gewenste draaglast, de breedte van de stelling en het type goederen dat wordt opgeslagen. Daarnaast is het belangrijk dat de liggers compatibel zijn met de staanders en andere componenten van de palletstelling. 

Vlonders: toevoegen van veelzijdigheid aan palletstellingen

Vlonders zijn een belangrijke toevoeging aan palletstellingen, vooral wanneer flexibiliteit in opslag een prioriteit is. Deze horizontale platforms worden bovenop de liggers geplaatst en bieden een solide basis voor het plaatsen van goederen die niet direct op een pallet staan, zoals dozen of losse artikelen. Vlonders kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, metaal of kunststof, afhankelijk van de specifieke eisen en de aard van de opgeslagen goederen.

Het gebruik van vlonders vergroot niet alleen de functionaliteit van de palletstellingen, maar zorgt ook voor een efficiënter gebruik van de beschikbare opslagruimte. Ze stellen magazijnen in staat om producten van uiteenlopende groottes en vormen veilig en georganiseerd op te slaan. 

Afstandhouders: essentieel voor georganiseerde palletstellingen

Afstandhouders zijn kleine, maar cruciale onderdelen van een palletstelling systeem. Ze worden gebruikt om een uniforme en veilige afstand tussen afzonderlijke stellingen of stellingrijen te handhaven. Dit is essentieel om voldoende ruimte voor de bediening van magazijnvoertuigen zoals heftrucks te garanderen en om de toegankelijkheid tot de opgeslagen goederen te verbeteren.

Deze onderdelen helpen ook bij het verhogen van de algehele stabiliteit van de palletstellingen, vooral in hogere en zwaarder beladen systemen. Door een gelijkmatige verdeling van de belasting te bevorderen, dragen afstandhouders bij aan de veiligheid en duurzaamheid van het gehele stellingsysteem.

Overige veiligheidsartikelen

In elk magazijn waar met palletstellingen wordt gewerkt, is veiligheid van het grootste belang. Daarom is het essentieel om te investeren in kwalitatieve veiligheidsartikelen. Deze kunnen variëren van aanrijdbeveiliging en stellingbeschermers tot veiligheidsnetten en signaleringsborden. Deze producten helpen niet alleen bij het voorkomen van ongevallen en beschadiging van goederen, maar zorgen ook voor naleving van veiligheidsvoorschriften en standaarden.

Het adequaat beschermen van palletstellingen tegen aanrijdingen door heftrucks en andere magazijnvoertuigen is een belangrijk aspect van magazijnveiligheid. Door het installeren van robuuste beschermingsmaterialen wordt de levensduur van de stellingen verlengd en worden potentieel gevaarlijke situaties voorkomen. Ontdek ons aanbod aan Veiligheidsartikelen die essentieel zijn voor elk magazijn.

Waarom palletstelling onderdelen bestellen bij magazijnplein?

Wanneer u kiest voor Magazijnplein voor uw palletstelling onderdelen, kiest u voor kwaliteit, expertise en uitstekende klantenservice. Onze onderdelen zijn van topkwaliteit, duurzaam en voldoen aan alle relevante veiligheidsnormen. Met ons uitgebreide assortiment kunt u er zeker van zijn dat u de juiste onderdelen vindt die passen bij uw specifieke magazijnbehoeften.

Bovendien biedt Magazijnplein professioneel advies om ervoor te zorgen dat u de meest geschikte onderdelen voor uw palletstellingen kiest. Of u nu op zoek bent naar uitbreiding, vervanging of maatwerkoplossingen, ons deskundige team staat klaar om u te ondersteunen. 

Losse onderdelen en accessoires bestellen bij Magazijnplein

Het investeren in de juiste palletstelling accessoires en onderdelen is cruciaal voor het optimaliseren van magazijnoperaties en het waarborgen van veiligheid op de werkvloer. Door te kiezen voor kwalitatieve onderdelen van Magazijnplein, verzekert u zich van een efficiënt, veilig en goed georganiseerd magazijn. Onthoud dat een kleine investering in de juiste onderdelen op de lange termijn kan leiden tot significante besparingen en verbeterde operationele efficiëntie.

Palletstelling onderdelen