Magazijnstelling keuren

Vind jij veiligheid belangrijk maar weet je niet hoe je dit allemaal bij moet houden? Wil je weten of je nog aan alle normen voldoet? Dan is het tijd voor een magazijninspectie met veiligheidsdossier. Met deze inspectie beschikt u over alle benodigde informatie om uw magazijnstellingen veilig te maken en bij te houden. 

keuring van magazijnstelling

Belang van keuring magazijnstellingen


Voor werkgevers is de veiligheid van hun medewerkers van groot belang. Ze dienen de werknemers een veilige werkomgeving te bieden. Wanneer bedrijven een magazijn hebben zijn zij verplicht om periodiek na te gaan of de magazijnstellingen veilig zijn.
Er zijn vele normen waar de inspecteur op kan toetsen van NEN, NEN-EN, VCA en bouwbesluit tot en met PGS, FEM en ARMP. Daarnaast kijken de inspecteurs ook verder, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Met ons plan van aanpak zorgen de inspecteurs ervoor dat de verbeteringen omgezet worden in praktische actiepunten, zodat u weet wat u wat u kan verbeteren.
Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor uw magazijnstellingen. Onze inspecteurs kijken bij de keuring van uw magazijnstellingen ook naar preventieve maatregelen. Zo wordt er gekeken naar het materieel dat gebruikt wordt.

Magazijnstelling keuren doormiddel van een veiligheidsdossier


De uitvoer van een goede inspectie is stap 1 in het beveiligen van uw magazijn. Het opvolgen van de adviezen is stap 2. Alle bevindingen van de inspectie worden digitaal verwerkt in uw veiligheidsdossier. Zo heeft u digitaal welke acties u moet uitvoeren om uw magazijn weer veilig te maken. Het veiligheidsdossier heeft verschillende onderdelen. Zo bestaat het dossier o.a. uit:

  • Kenmerken van het magazijn
  • Plattegrond van het magazijn met gemarkeerde actiepunten
  • Complete gegevens van elke stelling
  • De normen waaraan getoetst is
  • Duidelijke adviezen


Naast deze onderdelen bestaat het dossier uit een aantal tabbladen. Hierin vind je bijvoorbeeld handleidingen voor montage. Verschillende tekeningen van de stellingen en een reparatie logboek.

veiligheidsdossier

Magazijnstelling keuren door Magazijnplein?


Onze partner Safety Support is dé specialist op het gebied van keuring van magazijnstellingen. Doordat deze partij zitting heeft in diverse normcommissies zijn zij volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen op zowel technisch gebied als op het gebied van wet- en regelgeving. Is uw magazijn toe aan een keuring? Neem dan contact met ons op! Onze specialisten zullen u in contact brengen met onze partner!