Metalen legbordstelling

Legbordstellingen zijn een fundamenteel aspect van elk opslagsysteem, of het nu in een magazijn of werkplaats. Deze stellingen zijn ideaal voor het opslaan van stukgoederen zoals dozen, bakken, of losse artikelen en materialen op een nette en overzichtelijke manier​​. In het bijzonder zijn metalen legbordstellingen bekend om hun duurzaamheid en veelzijdigheid.

Wat zijn metalen legbordstellingen?

Een metalen legbordstelling is een opslagsysteem ontworpen om de organisatie en toegankelijkheid van opgeslagen items te maximaliseren. Deze stellingen bestaan uit horizontale planken of 'legborden' die in een metalen frame zijn geplaatst. Ze kunnen variëren in grootte, draagvermogen en configuratie, wat ze geschikt maakt voor een breed scala aan opslagbehoeften.

De bouw van een legbordstelling


Het startpunt van een metalen legbordstelling is altijd een basissectie, die vervolgens uitgebreid kan worden met aanbouwsecties om aan de specifieke opslagbehoeften te voldoen​​. De stellingen kunnen verschillende hoogtes, breedtes en dieptes hebben en bieden draaglasten van 150 kg tot maar liefst 330 kg. Deze modulaire opzet zorgt ervoor dat de stellingen kunnen meegroeien met de behoeften van een organisatie.

Kwaliteit en duurzaamheid

Metaal als materiaal biedt een hoge mate van stevigheid en duurzaamheid. De kwaliteit en afwerking van een metalen legbordstelling zijn essentieel voor de levensduur en veiligheid. Een goed voorbeeld hiervan zijn de legbordstellingen van Nedcon die Magazijnplein aanbiedt. Deze zijn niet alleen ontworpen voor stevigheid en duurzaamheid maar ook voor hun snelle levering als een Nedcon Licensed Supplier​​.

Voordelen van metalen legbordstellingen

Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Een groot voordeel van metalen legbordstellingen is hun flexibiliteit. Ze kunnen eenvoudig worden aangepast om verschillende itemgroottes op te slaan, en hun modulaire ontwerp maakt uitbreiding of reconfiguratie mogelijk als de opslagbehoeften veranderen.

Sterkte en stabiliteit

Metalen legbordstellingen bieden een sterke en stabiele opslagoplossing die in staat is om zware lasten te dragen. Ze zijn ontworpen om de veiligheid in het magazijn te garanderen en het risico van omvallen te minimaliseren, wat essentieel is voor de veiligheid van werknemers en goederen.

Onderhoud en levensduur

Het onderhoud van metalen stellingen is relatief eenvoudig. Ze zijn bestand tegen corrosie, vooral wanneer ze zijn behandeld met een verzinkingsproces, wat de levensduur aanzienlijk verlengt en ervoor zorgt dat ze er goed uit blijven zien​.

Nedcon dealer

Hoe kies je de juiste metalen legbordstellingen

Afmetingen en capaciteit

Bij het selecteren van metalen legbordstellingen moet zorgvuldig worden overwogen welke afmetingen en draagcapaciteit nodig zijn. De grootte van de stellingen moet niet alleen geschikt zijn voor de ruimte waarin ze geplaatst worden, maar ook voor de items die ze zullen dragen. Capaciteiten kunnen variëren, met sommige stellingen die tot 330 kg per plank kunnen dragen. Dit is bijzonder belangrijk als u van plan bent om zware materialen op te slaan.

Kwaliteit en materiaal

De kwaliteit van het materiaal is cruciaal voor de duurzaamheid en prestaties van de stelling. Metaal biedt de stevigheid en duurzaamheid die nodig zijn voor langdurig gebruik in verschillende omgevingen, waaronder industriële instellingen en commerciële opslagruimtes. Roestbestendigheid is ook een belangrijk kenmerk, daarom kan een verzinkingsproces, de levensduur en aanzicht te verbeteren.

Veiligheid en stabiliteit

Veiligheid is een topprioriteit bij het gebruik van opslagsystemen. Metalen legbordstellingen zijn vaak voorzien van versterkingen en stabilisatoren om de veiligheid en stabiliteit te waarborgen. Het is belangrijk om te kiezen voor stellingen die voldoen aan de veiligheidsnormen en die zijn ontworpen om het risico op vallen of instorten te verminderen.

Flexibiliteit en uitbreidbaarheid

Het vermogen om uw opslagsysteem aan te passen en uit te breiden naarmate uw behoeften veranderen, is een belangrijke overweging. Modulaire systemen, zoals de Nedcon legbordstellingen, bieden de mogelijkheid om basissecties uit te breiden met aanbouwsecties, waardoor u een op maat gemaakte oplossing krijgt die met uw bedrijf kan meegroeien.

Installatie en montage

De installatie van metalen legbordstellingen kan variëren van complexe opstellingen die professionele montage vereisen tot systemen met een inhaaksysteem die eenvoudig en zonder gereedschap in elkaar gezet kunnen worden.

Prijs en waarde

Tot slot is de prijs een belangrijke factor bij de keuze van metalen legbordstellingen, maar het moet altijd worden afgewogen tegen de waarde op lange termijn. Goedkopere opties kunnen op de korte termijn aantrekkelijk zijn, maar stellingen van hogere kwaliteit, kunnen minder onderhoud vergen en een langere levensduur hebben.

Het is duidelijk dat het kiezen van de juiste metalen legbordstelling een zorgvuldige overweging vereist van een verscheidenheid aan factoren. Door de juiste afmetingen, kwaliteit, veiligheid, flexibiliteit, installatiegemak en prijs in overweging te nemen, kunt u een opslagsysteem selecteren dat aan uw behoeften voldoet en een waardevolle investering voor de toekomst is.

Bestel je metalen legbordstelling bij Magazijnplein

Bent u klaar om de efficiëntie en organisatie van uw opslagruimte naar een hoger niveau te tillen? Ontdek dan de superieure kwaliteit en duurzaamheid van onze metalen legbordstellingen bij Magazijnplein. Of het nu gaat om een uitgebreide magazijninrichting of een compacte oplossing voor thuisgebruik, onze metalen legbordstellingen bieden u de flexibiliteit en robuustheid die u nodig heeft. Neem vandaag nog de stap naar een geoptimaliseerde opslag en bestel uw ideale legbordstelling. Laat geen ruimte onbenut en ga voor een georganiseerd magazijn met Magazijnplein, uw partner voor professionele opslagsystemen.