De voor- en nadelen van een palletstelling

Een palletstelling is een stelling om pallets op te slaan. Bij Magazijnplein worden uw Nedcon palletstellingen op basis van uw opslagbehoefte gemaakt. Deze palletstellingen staan bekend om hun robuustheid en voldoen aan de Europese NEN-EN normen-serie voor palletstellingen. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van palletstellingen?

Waar worden palletstellingen voor gebruikt

Palletstellingen worden zoals gezegd gebruikt om pallets met goederen op te slaan. Aangezien de pallets met goederen verschillende afmetingen kunnen hebben, kunnen de stellingen ook verschillende afmetingen hebben. Om de pallets op de stellingen te zetten wordt gebruik gemaakt van een heftruck of palletwagen.

De voordelen van een palletstelling

  1. Draagkracht: Palletstellingen hebben een hoog draagvermogen. Dit betekent dat een grote hoeveelheid pallets met middelzwaar tot zwaar gewicht opgeslagen kan worden.
  2. Veiligheid: Een Nedcon palletstelling voldoet aan de Europese NEN-EN normen en staan bekend om hun robuustheid. Uw medewerkers kunnen dus in veiligheid werken.
  3. Overzichtelijkheid: Een palletstelling kunt u gemakkelijk inrichten en geeft u duidelijk overzicht van de aanwezige goederen.
  4. Flexibiliteit: Zoals gezegd kunnen pallets met goederen verschillen in afmeting. Palletstellingen zijn breed inzetbaar en op maat aan te passen. Bij de aanschaf van een palletstelling is keus in verschillende maten, soorten materiaal en draagvermogens.
  5. Uitbreidbaar: De palletstellingen van Nedcon zijn modulair gebouwd. Uw systeem kan dus eenvoudig uitgebreid worden, of gecombineerd met legbordstellingen, entresolvloeren of doorrolbanen. Ook kunnen maatwerk stellingen en -onderdelen altijd bijbesteld worden.
  6. Oersterk: Nedcon palletstellingen maken gebruik van verzinkt staal, wat maakt dat ze oersterk zijn en in goede conditie blijven.

 

 

Zitten er nadelen aan palletstellingen?

Palletstellingen zijn voor veel bedrijven nuttig. Zo wordt dit type magazijnstelling veel gebruikt door groothandels en transportbedrijven. Een punt om op te letten voor de aanschaf van een Nedcon palletstelling is dat om de pallets met goederen op de stellingen te zetten gebruik moet worden gemaakt van een palletwagen of heftruck. Dit betekent dat palletstellingen niet geschikt zijn voor bediening met de hand.

Nedcon palletstellingen zijn:

  1. Op maat gemaakt, wat leidt tot een maximale opslagcapaciteit;
  2. Bekend om hun veiligheid en robuustheid;
  3. Geschikt voor geautomatiseerde en manuele magazijnen;
  4. Toekomstbestendig.

palletstellingen