Kubus Sports

Kubus Sports

Recentelijk ontstond de wens naar een groter magazijn bij Kubus Sports; het magazijn in Naarden (Nederland) werd te klein voor de opslag en distributie van het productassortiment naar haar B2B-klanten. Met het voormalige magazijn kon Kubus Sports niet tegemoetkomen aan de alsmaar toenemende vraag. Vanuit deze vraag is het nieuwe magazijn in Nijkerk gekocht en is deze, met de aanbouw van een extra hal, in gebruik genomen.

 

Wie is Kubus Sports?

Importeur van bekende sportmerken ‘Kubus Sports B.V.’ verkoopt en levert hockey-, water-, winter- en funsport producten aan dealers in de Benelux. Het bedrijf is opgericht in 1970 in Bussum en er werd voornamelijk gehandeld in zeilartikelen. In de loop van de jaren is het productassortiment sterk uitgebreid en ontwerpen ze voor een deel ook eigen producten. Kubus Sports neemt nu een leidende positie in binnen hun markt.

 

De vraag van Kubus Sports

’’Wij zijn voornemens een nieuw magazijn in te richten. Wij zien graag dat de palletstellingen, bestemd voor de grote en hoge hal, nieuw worden geleverd door NEDCON. Is er een mogelijkheid de kleinere hal door een andere partij te laten inrichten gezien ons budget?’’
Door de al jarenlange samenwerking tussen NEDCON en Magazijnplein lag er al snel een oplossing op tafel. Met bovenstaande vraag nam NEDCON Account Manager Amber Vos contact op met Tom Koppelman van Magazijnplein. De inrichting van de kleine hal is verzorgd door Magazijnplein, de grote hal door NEDCON. Op deze manier is er een magazijn ontstaan naar wens van de klant en een oplossing waar het bedrijf jaren mee vooruit kan. De oplossing voorziet Kubus Sports in kwaliteit, veiligheid en gebruiksgemak.


Realisatiefase

Na afstemming van de benodigde producten is de productie door NEDCON in gang gezet. Magazijnplein had de gevraagde producten als gebruikte producten op voorraad en kon dit direct leveren. De installatie is door NEDCON en Magazijnplein tegelijktijdig uitgevoerd in een periode van tien dagen. Gedurende dit proces heeft Kubus Sports haar opslag- en distributieactiviteiten stilgelegd.

 

De volgende producten zijn geleverd door NEDCON:

    1. Palletstellingen
    2. Draadgaaspanelen ten behoeve van dozenopslag en doorvalbeveiliging
    3. Hoekbescherming

De volgende producten zijn geleverd door Magazijnplein:

    1. Entresolvloer met grootvakstelling om de hoogte goed te kunnen benutten. Dit ten behoeve van de opslag van kleingoed.
    2. Speciaal ontworpen profielen voor het geordend wegzetten van ski’s en hockeysticks.

 

Ervaring van Kubus Sports

‘’De samenwerking is van aanvraag tot en met installatie met beide partijen zeer soepel verlopen,’’ aldus eigenaar Alex Cretier bij Kubus Sports. ‘’We zijn verheugd dat het project op deze manier is vormgegeven. We genieten zo van de kwaliteit van de NEDCONproducten maar wel ingericht naar ons type budget.’’ Tom Koppelman van Magazijnplein voegt toe: ‘’Het is echt een win-winsituatie’’. De klant krijgt een magazijn geheel naar zijn wensen en wij, Magazijnplein en NEDCON, kunnen beiden een deel van het project voor onze rekening nemen. Dit geeft bovendien ook weer een boost aan onze samenwerking, het is mooi dat we dit als partners op kunnen pakken.’’